Boze Record-bankiers bijten in het zand

Sinds deze week is ING België begonnen met de integratie van zijn dochtermerk Record Bank. ©Belgaimage

Een laatste poging van een groep bankagenten om de integratie van Record Bank in moedergroep ING te blokkeren, is mislukt. De Brusselse handelsrechtbank achtte hun eis donderdag ongegrond.

Feprabel, een organisatie van zelfstandige kantoorhouders die 80 Record-agenten vertegenwoordigt, was eind maart naar de rechter gestapt om in kort geding te vermijden dat ING België haar dochter Record Bank meteen zou kunnen opslorpen.

Toen ING zijn reorganisatieplannen bekendmaakte, bleek ook dat het de merknaam Record Bank ging opdoeken. Van de  536 Record Bank-vestigingen wil ING België er tegen de zomer nog een vijftigtal behouden in zijn eigen netwerk. 

Volgens het vonnis houden Record Bank en ING België zich aan alle afspraken en zijn er geen bewijzen dat Record Bank niet voldoet aan zijn verplichtingen of zijn macht misbruikt.

Sinds deze week is ING begonnen met die integratie-oefeningen. Maar die operatie dreigde 'on hold' te worden gezet als de agenten van Feprabel hun zin kregen. 

Zij eisten voor de Brusselse handelsrechtbank namelijk dat de overgang van Record-klanten naar ING zou geblokkeerd worden zolang er geen duidelijkheid bestond over de opzegdatum en de compensaties voor de Record-agent. 

Maar de rechter blijkt de eis van de agenten van Febrabel ongegrond te achten en gaat er dus niet op in. Volgens het vonnis houden Record Bank en ING België zich aan alle afspraken en zijn er geen bewijzen dat Record Bank niet voldoet aan zijn verplichtingen of zijn macht misbruikt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud