opmerkelijk

Canadese bank scheldt schulden van klanten kwijt

©Photo News

Sommige Canadese gebruikers van de kredietkaarten Amazon Visa en Marriott Visa kunnen hun geluk niet op. De bank Chase zet die diensten stop en scheldt de uitstaande bedragen kwijt.

De divisie van de Amerikaanse bankreus JP Morgan Chase besliste in maart 2018 om een punt te zetten achter zijn kredietkaartactiviteiten in Canada. Dat luidde het einde in van twee types Visa-kaarten, die respectievelijk verbonden waren met de webwinkel Amazon en de hotelketen Marriott.

Dit was de beste manier voor alle partijen.
Chase

De kaarten werken niet meer, maar er staan wel nog onbetaalde schulden open. Om de business na anderhalf jaar helemaal te sluiten, komt Chase Bank met een gulle geste, meldt de lokale zender CBC. De klanten hoeven de uitstaande saldi niet meer terug te betalen. Klanten bevestigen aan CBC dat Chase Bank hun kredietkaartschulden, die variëren van omgerekend 900 tot ruim 4.000 euro, kwijtgescholden heeft.

Nalatigheid

De klanten weten met hun geluk geen blijf. Aan de betaalachterstanden hangen torenhoge nalatigheidsintresten van bijna 20 procent vast.

De bank wil niet veel commentaar kwijt over de schuldkwijtscheldingen. 'Dit was de beste manier voor alle partijen', klinkt de officiële uitleg. Experts vermoeden dat een onmiddellijke stopzetting voor de bank goedkoper is dan nog jaren de wanbetalers achter hun veren te zitten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect