Advertentie

Cera en KBC Ancora blijven in KBC verankerd

Johan Thijs, de CEO van KBC Groep, is blij met de verlengde aandeelhoudersovereenkomst ©BELGA

De coöperatieve vennootschap Cera en haar monoholdingdochter KBC Ancora blijven ook de komende tien jaar verankerd in KBC Groep. De bankverzekeraar is daarmee verzekerd van een stabiel aandeelhouderschap.

Tien jaar geleden sloten Cera en KBC Ancora , samen met MRBB (Boerendbond) en Andere Vaste Aandeelhouders (AVA's), een syndicaatsovereenkomst, waarmee ze de aandeelhoudersstabiliteit en de verdere ontwikkeling van KBC Groep  wilden verzekeren. Die overeenkomst had een looptijd van tien jaar en is nu verlengd voor een nieuwe periode van tien jaar. Dat staat in een persbericht van Cera en KBC Ancora.

De vier betrokken partijen brengen al hun aandelen in de aandeelhoudersovereenkomst in. Die groepeert zo meer dan 30 procent van alle KBC Groep-aandelen. KBC Ancora is met 18,6 procent de belangrijkste aandeelhouder van de Vlaamse bank-verzekeraar. Cera bezit daarnaast rechtstreeks 2,7 procent. Hoeveel aandelen de verlengde aandeelhoudersovereenkomst precies vertegenwoordigt, wordt op 1 december bepaald, wanneer de verlenging van de overeenkomst ingaat.

In een apart persbericht 'verwelkomt' KBC Groep de verlenging van de verankeringsafspraken. 'We verwelkomen de verlenging van de verankeringsafspraken tussen KBC Ancora, Cera, MRBB en Andere Vaste Aandeelhouders omdat ze voor KBC Groep stabiliteit en continuïteit brengt. (...) Een stabiel en lokaal verankerd aandeelhouderschap laat ons toe om op een gezonde en rendabele manier verder te groeien en waarde te creëren voor alle aandeelhouders en stakeholders op lange termijn', zegt KBC-CEO Johan Thijs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud