Consumentenzaken wil prijsbeleid banken screenen

Nathalie Muylle (CD&V), de federale minister van Economie en Consumentenzaken. ©BELGA

Federaal minister van Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) wil nagaan of de banken de prijzen voor hun diensten de voorbije jaren niet al te buitensporig hebben opgetrokken.

De komende weken zullen veel Belgische banken de prijzen voor allerhande diensten opnieuw optrekken. Vooral voor klassieke verrichtingen waar digitale alternatieven voor bestaan, stijgen de tarieven.

Meerdere banken vragen extra voor het opsturen van rekeninguittreksels. Tal van spelers rekenen ook meer aan voor papieren overschrijvingen. ING België, Belfius en BNP Paribas Fortis rekenen bijvoorbeeld 2 euro aan voor zo'n papieren overschrijving. BNP Paribas Fortis vraagt zelfs 6 euro als zo'n transactie wordt uitgevoerd door een adviseur. 

Ook wie geen computer heeft, moet op een vlotte en betaalbare manier toegang krijgen tot bankdiensten.
Nathalie Muylle
Minister van Consumentenzaken (CD&V)

Die prijsverhogingen zetten federaal minister van Economie en Consumentenzaken Nathalie Muylle (CD&V) ertoe aan na te gaan hoe de banktarieven de voorbije jaren zijn geëvolueerd. 'Digitalisering is een goede zaak. Maar we moeten garanderen dat ook wie geen computer heeft op een vlotte en betaalbare manier toegang blijft hebben tot de bankdiensten', zegt de minister aan het persagentschap Belga.

De overheidsdienst Economie verwacht eind maart klaar te zijn met de oefening. Op basis van de resultaten beslist de minister of maatregelen nodig zijn om het prijsbeleid van de banken bij te sturen. Mogelijk vertaalt zich dat ook in de beheerscontracten van overheidsbanken zoals Belfius en Bpost. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud