'Credit Suisse liet ook kinderen van bankiers bespioneren'

Credit Suisse is al enkele maanden verwikkeld in een spionageschandaal rond zijn voormalige topbankier Iqbal Kahn. ©REUTERS

Het detectivebureau dat de Zwitserse bank Credit Suisse had ingeschakeld om een van haar toppers te bespioneren, zou nu ook diens kinderen in de gaten hebben gehouden.

Credit Suisse kwam vorig najaar al in opspraak toen aan het licht kwam dat de groep een detectivebureau had ingeschakeld om haar topbankier Iqbal Kahn te schaduwen. Kahn was die zomer overgestapt naar UBS, een van de belangrijkste concurrenten van Credit Suisse. De schrik zat er bij Credit Suisse goed in dat Kahn ook voorname klanten met zich mee zou nemen. 

Toezichthouder onderzoekt

Kahn zou niet veel later klacht indienen na een publieke confrontatie met de privédetectives. En net voor Kerst bleek dat ook de Zwitserse toezichthouder de zaak bestudeerde.

Nu ziet het er naar uit dat de spionagezaak nog groter is dan aanvankelijk werd gedacht. Volgens de Zwitserse krant SontagsZeitung zou het detectivebureau dat Credit Suisse had ingeschakeld niet alleen Iqbal Kahn hebben gevolgd. Er zouden ook foto's zijn genomen toen Kahn met zijn vrouw en kinderen stond te praten. De detectives zouden zelfs foto's hebben genomen van Kahns familie als de man zelf niet thuis was. 

Koppen die rollen

Het spionageschandaal heeft al wat koppen doen rollen bij Credit Suisse. In oktober nam operationeel directeur Pierre-Olivier Bouée ontslag omdat hij niet met de CEO had besproken dat hij privédetectives ging inhuren. De man die de detectives effectief contacteerde, heeft intussen zelfmoord gepleegd. 

Credit Suisse ontkende tot dusver wel steeds dat zijn CEO, Tidjane Thiam, op de hoogte was van de spionage bij de bank. Het interne onderzoek van de Zwitserse toezichthouder zal dit natrekken. Dat onderzoek zal wellicht nog enkele maanden in beslag nemen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud