Advertentie

Credit Suisse snoeit extra in kosten

Credit Suisse CEO Brady Dougan ©EPA

Credit Suisse, na UBS de grootste bank van Zwitserland, verhoogt zijn kostenbesparingen nadat de vierdekwartaalwinst onder de verwachtingen is uitgekomen.

De nettowinst van de bank kwam uit op 397 miljoen Zwitserse frank (322 miljoen euro). Dat is ruim beter dan het nettoverlies van 637 miljoen een jaar geleden, maar analisten hadden op een ruimere winst gerekend. 

Vooral de omzet en winst voor belastingen binnen de zakenbank waren zwakker dan verwacht. De inkomsten vielen er 16 procent terug.

In een reactie kondigt CEO Brady Dougan aan dat het kostenbesparingsplan, aangekondigd in 2011, wordt uitgebreid. In plaats van 4 miljard Zw. frank wordt nu gestreefd naar 4,4 miljard kostenbesparingen tegen 2015.

Na het keuzedividend van vorig jaar krijgen aandeelhouders over 2012 een dividend van 10 cent cash en 65 cent in aandelen. Dougan mikt op een grotere aandeelhoudersvergoeding eens de bank haar vereiste kapitaalratio bereikt. Volgens de Zwitserse normen is dat 10 procent. Credit Suisse haalt momenteel 9,4 procent en wil de norm midden dit jaar bereiken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud