Crelan brengt bod uit op AXA Bank

©BELGA/BELPRESS

De Belgische bankenmarkt staat mogelijk voor een nieuwe, serieuze hertekening, nu Crelan mee blijkt te doen aan de biedstrijd om AXA Bank.

Als het wint, wordt het na de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING het nummer vijf in de sector.

In april raakte bekend dat de Franse verzekeringsreus AXA na jarenlange speculatie dan toch besloten had zijn Belgische bank in de etalage te plaatsen. De Tijd vernam dat Crelan een bod uitbracht. Ortwin De Vliegher, de secretaris-generaal en directeur communicatie van de bank, bevestigt in een reactie alleen dat Crelan ‘de opportuniteit van een eventuele overname onderzoekt’. Volgens onze informatie zijn er meerdere kandidaten en is de deadline voor de bindende biedingen nakend. Het is niet duidelijk wie de andere partijen zijn.

Het is een groot overnamedossier. In mei was sprake van een prijskaartje van 500 tot 800 miljoen euro. Het is de vraag hoe de 100 procent coöperatieve bank Crelan dat kan financieren. Een fusie tussen Crelan en AXA kan leiden tot de sluiting van tal van bankkantoren. Samen hebben ze ruim 1.100 agentschappen, maar de netwerken zijn krimpend. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud