Crelan geeft getroffen landbouwers uitstel van betaling

Door de aanhoudende droogte dreigen de inkomsten van sommige landbouwers onder druk te komen. ©Photo News

Getroffen land - en tuinbouwers krijgen de mogelijkheid om tot een jaar geen kapitaal terug te betalen op hun kredieten bij de bankgroep Crelan.

De financiële groep komt snel met deze geste. De Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, startte eerder deze week de procedure om de aanhoudende droogte te erkennen als landbouwramp. Maar een definitieve beslissing daarover wordt pas in de loop van de komende dagen genomen. 

Crelan wil daar niet op wachten en biedt zijn meer dan 30.000 landbouwklanten vanaf nu de mogelijkheid om tot een jaar opschorting van betaling te vragen van het kapitaal op hun uitstaande leningen. 'De enige voorwaarde die we daarvoor stellen is dat de getroffen land- en tuinbouwers een attest kunnen voorleggen dat ze op hun terreinen schade hebben geleden door de droogte,' zegt Vincent Van Zande, landbouwadviseur bij Crelan.

Het is niet de eerste keer dat Crelan boeren respijt gunt. Vorig jaar kwam de bank met een gelijkaardig initiatief op de proppen na een lange periode van droogte. En ook in 2015 en 2016 waren er tegemoetkomingen voor landbouwers die door weersomstandigheden (bijvoorbeeld hagelbuien) inkomsten verloren. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud