Advertentie

Cyberattack bij JPMorgan treft 76 miljoen gezinnen

©AFP

Een cyberattack bij JPMorgan legt adresgegevens van 76 miljoen Amerikaanse gezinnen bloot. De bankgigant rept zich wel te verzekeren dat 'gevoelige rekeninginformatie' niet te grabbel is gegooid.

JPMorgan pakte donderdagavond laat met een ongewone mededeling uit bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Niet met een winstwaarschuwing. Wel met de boodschap dat de bank, naar balanstotaal de grootste van de Verenigde Staten, slachtoffer is geworden van een cyberaanval.

Daarbij zijn potentieel namen, adressen, telefoonnummers en e-mails van 76 miljoen Amerikaanse gezinnen - 1 op de 3 - en 7 miljoen kmo's gelekt. De bank haast zich wel te zeggen dat de aanvallers geen toegang kregen tot rekeninginformatie zoals rekeningnummers, pas- of gebruikerswoorden of socialezekerheidsnummers.

JPMorgan probeert de klanten te sussen met de boodschap 'geen ongewone klantenfraude gerelateerd aan dit incident gezien te hebben'. Washington is er echter minder gerust op. 'De data-inbreuk is onaanvaardbaar', liet Democratisch senator Ed Markey meteen weten. Hij roept op tot wetgeving om consumentengegevens beter te beschermen.

JPMorgan is de jongste in een reeks grote data-inbreuken. Eerder werden bij cyberaanvallen bij warenhuisketen Target en doe-het-zelfgigant Home Depot al miljoenen klantengegevens te grabbel gegooid.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud