De Boeck nieuwe CEO restbank Dexia

Karel De Boeck (foto: Belga)

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dexia heeft een nieuwe top. De raad van bestuur van de restbank heeft donderdag in Parijs het licht op groen gezet voor de benoeming van Karel De Boeck als nieuwe CEO en van de Fransman Robert de Metz als nieuwe voorzitter. Dat vernam De Tijd.

Ex-Fortis-topbankier Karel De Boeck neemt plaats op de stoel van de Fransman Pierre Mariani en de Metz treedt in de plaats van De Boeck die zelf Jean-Luc Dehaene was opgevolgd.

Dehaene en Mariani namen in juni ontslag, maar Mariani bleef nog wat langer op post dan zijn 'compagnon de route' die samen met hem eind 2008 aantrad om het tijdens de bankencrisis van toen omgevallen Dexia recht te trekken. De eurocrisis deed hun poging vorig najaar echter stranden. Dexia is in volle ontmanteling en gaat een zekere dood tegemoet.

Bij de beslissing tot ontmanteling spraken Belgen en Fransen in de herfst van 2011 af dat de Belgen, die instaan voor het leeuwendeel van de Dexia-staatsgaranties, een nieuwe CEO zouden leveren en de Fransen een voorzitter. Voor de functie van CEO circuleert al enkele maanden de naam van De Boeck.

Zijn aanstelling en die van de Metz hadden al op zijn minst een goede maand eerder moeten gebeurd zijn, maar allerlei perikelen leidden tot uitstel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud