Dealmakers scheuren zich af van Degroof Petercam

De statige inkomhal van Bank Degroof Petercam in Brussel ©Dieter Telemans

Bij Bank Degroof Petercam vertrekken vijf toppers uit de afdeling fusies en overnames om hun eigen advieskantoor, Kumulus Partners, op te starten.

Henk Vivile, hoofd van fusies en overnames in België, verlaat Bank Degroof Petercam samen met vier collega's. Het vijftal sticht het onafhankelijke advieskantoor Kumulus Partners, dat corporatefinancediensten zal aanbieden aan familiebedrijven en investeringsfondsen. Dat maakten Degroof Petercam en Kumulus bekend in een gemeenschappelijke verklaring.

'Na een gecombineerde carrière van 60 jaar bij Degroof Petercam voelen mijn collega's en ik dat de tijd rijp is om een nieuw hoofdstuk te schrijven', zegt Vivile, die voorzitter wordt van Kumulus.

Aderlating

Voor Degroof Petercam is het vertrek van de dealmakers een aderlating. Ze waren onder meer betrokken bij de verkoop van Vio Interim aan de dienstverlener SD Worx, de intrede van de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv in het kapitaal van de IT-groep Cegeka, de fusie van de mediagroepen Corelio en Concentra en de verkoop van de bioscoopketen Utopolis aan Kinepolis. Niet alleen verdwijnt knowhow uit de bank, er ontstaat ook een nieuwe concurrent.

Al neemt de bank het in de verklaring sportief op. 'Als bank van ondernemers voor ondernemers respecteren we hun ambities. Die onderschrijven de sterke ondernemingszin die de bank bij haar medewerkers aanmoedigt', zegt François Wohrer, hoofd zakenbankieren bij Degroof Petercam.

De bank wijst er nog op dat zijn volledige team van 'dealmakers' in corporate finance 60 mensen sterk is.

Degroof Petercam positioneert zich op de kruising tussen zakenbankieren, waaronder het zoeken naar financiering of nieuwe eigenaars voor een bedrijf, en vermogensbegeleiding. Kumulus gaat zich niet op die tweede activiteit richten.

Het is niet de eerste keer dat prominente personeelsleden van Degroof Petercam, dat ontstaan is uit de fusie van Bank Degroof en het beurshuis Petercam, hun eigen bedrijf oprichten. Geert Noels vertrok negen jaar geleden bij het toen nog onafhankelijke Petercam om Econopolis mee op te richten. Recenter verliet een andere bekende econoom, Etienne de Callataÿ, de bank om de vermogensbeheerder Orcadia uit de grond te stampen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud