opmerkelijk

Degroof Petercam-CEO wordt discreter op sociale media

Bruno Colmant, de nieuwe CEO van Bank Degroof Petercam. ©Thierry du Bois

Bruno Colmant gaat na zijn aanstelling minder vaak naar buiten komen.

Bruno Colmant, die vorige week aan het hoofd kwam te staan van Bank Degroof Petercam na het ontslag van CEO Philippe Masset, gaat als gevolg van zijn aanstelling 'discreter zijn op de sociale media'. Dat meldt hij zelf op onder meer zijn LinkedIn-account. 

'Beste vrienden, aangezien ik heden de leiding overneem van de Bank Degroof Petercam, zal ik discreter zijn op de sociale media. Ik wens daarbij de 30.000 leden van mijn netwerk te bedanken voor hun vele aanmoedigingen, waarvoor ik zeer gevoelig ben. Ik bedank hen ook, meer algemeen, voor de fantastische informatie die we samen hebben uitgewisseld', zegt Colmant in drie talen.

Hij is buiten LinkedIn ook actief op Twitter en Facebook en post geregeld berichten. De man is ook vaak present als spreker en publiceert aan de lopende band opiniestukken, analyses en boeken. De krant La Libre meldde zijn boodschap dinsdag.  

Een reden voor zijn grotere discretie geeft hij niet, maar in zijn nieuwe functie heeft Colmant zonder twijfel de handen vol. Al was het maar om de problemen bij de bank op te lossen. Ze moet haar interne werking omgooien na de vernietigende audit van de Nationale Bank rond het veel te weinig naleven van de antiwitwasregels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud