Degroof Petercam ziet privatebankingbaas al na jaar vertrekken

Degroof Petercam ©Dieter Telemans

Degroof Petercam-CEO Bruno Colmant gaat nu ook de bankdiensten voor vermogende klanten in de groep leiden. Steve De Meester, de vorige topman van die privatebankingafdeling, verlaat het bedrijf na nauwelijks een jaar.

Degroof Petercam plukte De Meester in maart vorig jaar weg bij Deutsche Bank België, waar hij de privatebankingtak leidde en ook vice-CEO was. Een reden voor zijn vertrek wordt niet gegeven. 'Een interne beslissing', zegt de woordvoerder van Degroof Petercam.

Na het plotse vertrek van De Meester neemt de CEO de leiding over de privatebankingafdeling bij Degroof Petercam. 'Dat is voor alle duidelijkheid geen tussentijdse oplossing', klinkt het. 'Hij is er om te blijven en om de langetermijnstrategie van de groep uit te voeren.'

Imago bijsturen

In september liet Colmant, die Degroof Petercam sinds de zomer van 2019 leidt, verstaan dat de groep haar imago als bank voor de allerrijksten wil bijsturen. Dat moet onder meer gebeuren met een eenvoudiger productaanbod en door nieuwe agentschappen in te planten, vooral in Vlaanderen. Tegelijk timmert Degroof Petercam aan een digitaal kanaal waarmee het een breder publiek wil aanspreken.

Colmant kwam anderhalf jaar geleden aan het hoofd van Degroof Petercam te staan toen de bank door een tumultueuze periode ging. Na een rampzalige audit van de Nationale Bank over het antiwitwasbeleid van de groep werd Degroof Petercam aan de ketting gelegd door de toezichthouders. De groep moest honderden consultants aantrekken om de boel recht te trekken, al is dat aantal intussen gedaald.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud