Advertentie
Advertentie

Degroof strijkt neer in Canada

©Photo News

Bank Degroof steekt de grote plas over. Ze richtte onlangs in Canada een investeringsfonds op met lokale partners onder de naam BDG Appalaches. Vermogensbeheer en advies moeten volgen.

Bank Degroof beperkt zich al langer niet tot België. Ze is al aanwezig in Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Zwitserland en in Hongkong. Canada kan nu aan het lijstje toegevoegd worden.

De bank richtte onlangs in Montréal (Québec) het private-equityfonds BDG Appalaches op met een kapitaal van 75 miljoen Canadese dollar (57 miljoen euro). De naam van het fonds verwijst naar een bergketen tussen Canada en het noordoosten van de Verenigde Staten. Het mikt op investeringen in lokale kmo’s via het nemen van participaties, overnames of het verschaffen van groeikapitaal. Het haalde middelen op bij Europese en Canadese beleggers.

Degroof beheert het fonds via de nieuwe structuur BDG & Associés. Die is sinds kort operationeel en heeft een Canadese CEO, Christian Turgeon. Het is de bedoeling het Degroof-model - een combinatie van vermogensbeheer en advies - ook naar Canada te exporteren.

Fusie in de maak

Ter herinnering: Degroof en sectorgenoot Petercam ondertekenden onlangs een intentieverklaring die tegen de zomer moet uitmonden in een fusieakkoord. De fusiegroep zal Degroof Petercam heten en een beheerd vermogen van bijna 47 miljard euro onder haar hoede hebben. Het fusiebedrijf wordt de derde speler in België in private banking.

Petercam is behalve in België ook aanwezig in Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en Zwitserland.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud