Delta Lloyd op Brussels koersenbord

(foto belga) ©BELGA

Delta Lloyd heeft een aanvraag ingediend om vanaf 23 januari ook op NYSE Euronext Brussels te noteren. De bank- en verzekeringsgroep staat al op het Amsterdamse koersenbord. Met de dubbele notering gaat geen uitgifte van nieuwe aandelen gepaard.

De bijkomende notering in Brussel moet volgens Delta Lloyd het belang in de verf zetten dat de bank- en verzekeringsgroep hecht aan BelgiĆ« als tweede thuismarkt, en haar profiel versterken op de Belgische markt van bankdiensten en pensioenverzekeringen. 

Daarnaast zou de extra notering ertoe moeten leiden dat de aandeelhoudersbasis verbreedt en dat Delta Lloyd een ruimere toegang krijgt tot de kapitaalmarkt. Daar staan volgens Delta Lloyd weinig extra rapporteringsvereisten of andere kosten tegenover.

Delta Lloyd is sinds 2001 actief op de Belgische markt. In 2008 verdubbelde het zijn omzet in ons land met de overname van Swiss Life Belgium. Er zijn nu ruim 130 kantoren, goed voor 1.153 werknemers.

Delta Lloyd heeft trouwens een historisch paar dagen achter de rug. De Britse verzekeraar Aviva heeft dinsdag immers aangekondigd dat het af wil van zijn resterende belang in Delta Lloyd. Dat betekent het einde van een partnership van veertig jaar tussen beide bedrijven.

Aviva gaat zijn participatie van net geen 20 procent in Delta Lloyd verkopen via een private plaatsing bij institutionele beleggers. Die operatie zou deze week afgerond moeten zijn. Op de beurs van Amsterdam profiteert Delta Lloyd flink van dit nieuws: sinds maandag won het aandeel al 11 procent aan waarde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud