Delta Lloyd schrijft 23 miljoen af op Belgische tak

Niek Hoek, topman van Delta Lloyd - Foto HH ©hollandse hoogte

De Nederlandse bank-verzekeraar Delta Lloyd heeft de inkomsten in 2013 zien toenemen, terwijl Delta Lloyd de eigen besparingsdoelstellingen overtrof. Over de verkoop van de Belgische banktak blijft het oorverdovend stil, al schreef de groep wel al 23 miljoen euro af op die afdeling.

Delta Lloyd dankt de hogere inkomsten vooral aan de verkoop van nieuwe levensverzekeringen. Die krikten de premie-inkomsten met 14 procent op. Ook de hypotheken zetten een forse groei neer. Daar is sprake van een verdubbeling van de inkomsten.

De operationele kosten daalden met 1 procent naar 772 miljoen euro. Daarmee doet de groep het beter dan ze zich had voorgenomen. Het management had zich tot doel gesteld om de kosten naar 790 miljoen euro te doen dalen. Dat alles maakt dat het operationeel resultaat met 6 procent steeg naar 430 miljoen euro.

Intussen blijft het wachten op nieuws over de geplande verkoop van Delta Lloyd Bank België. In haar communicatie komt de groep niet verder dan de mededeling dat het 'verkoopproces is opgestart'. Maar dat is al even zo, en een zelf opgelegde deadline om nog voor het einde van 2013 duidelijkheid te krijgen, ging zonder meer voorbij. 

De vraag is of daar veel conclusies aan vastgekoppeld moeten worden. Volgens waarnemers is er weinig interesse in de markt voor de relatief kleine Belgische tak van Delta Lloyd. Maar CEO Niek Hoek verklaarde in november vorig jaar dat er net 'veel belangstelling' was. Maar die blijkt nog niet concreet te zijn.

Wel heeft de groep 23 miljoen euro afgeschreven op de waarde van die Belgische tak. Een duidelijk signaal dat Delta Lloyd niet al te veel verwacht van de verkoop. Op deze manier wordt het wel makkelijker om bij een uiteindelijke verkoop te kunnen spreken van een meerwaarde op de transactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud