Delta Lloyd scoort vooral met verzekeringen

©Jerry De Brie

De Nederlandse financiëledienstengroep Delta Lloyd kan voor het eerste halfjaar positieve resultaten voorleggen voor haar verzekeringsactiviteiten, maar iets minder voor de bank. De hypotheekleningen vielen terug en er wordt ook minder gespaard dan zes maanden geleden.

Delta Lloyd maakte deze morgen zijn resultaten voor het eerste halfjaar bekend. De premie-inkomsten uit verzekeringen stegen met 2 procent tot 2,88 miljard euro, maar de hypotheekproductie daalde van 1,25 miljard euro naar 462 miljoen euro in een jaar tijd.

De spaartegoeden dikten dan weer van 933 miljoen euro aan tot 1,64 miljard euro. Dit gezien tegenover een jaar geleden. Tegenover eind 2011 is er een uitstroom van 315 miljoen euro spaargeld.

De trends die zich aftekenen voor de hele groep komen ook in België voor. Delta Lloyd kon in zijn verzekeringstak drie grote pensioencontracten afsluiten, waardoor het hier groeit. Meer details over de pensioencontracten werden niet gegeven, maar de totale koopsom komt op 415 miljoen euro. De premie-inkomsten stegen in ons land met 12 procent tot 463 miljoen euro. De inkomsten uit schadeverzekeringen daalden dan weer met 8 procent tot 33 miljoen euro.

Aan bankzijde biecht Delta Lloyd een daling op van het aantal hypotheekleningen. Door de economische onzekerheid wordt de aankoop van een huis vaak uitgesteld. De portefeuille woonkredieten slonk in België met 3 procent tot 3,8 miljard euro. De nieuwe productie van leningen zakte zelfs met 70 procent. De spaardeposito's verhoogden hier dan weer met 10 procent tot 4,14 miljard euro.

Delta Lloyd meldt overigens dat zijn operationele kosten voor de hele groep 6 procent lager uitkomen op 399 miljoen euro, dankzij besparingen. Delta Lloyd telt ruim 5.900 werknemers.

'Onder moeilijke marktomstandigheden weerspiegelen de resultaten de veerkracht van Delta Lloyd. Delta Lloyd blijft succesvol bij het afsluiten van nieuwe grote pensioencontracten en het terugdringen van de operationele kosten. De succesvolle plaatsing van nog eens 22 procent van de Delta Lloyd-aandelen door Aviva brengt onze free float nu op 80 procent. Het toont het vertrouwen dat de markt in Delta Lloyd stelt', liet CEO Niek Hoek optekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud