Deminor werft nieuwe beleggers in Fortis-zaak

Charles Demoulin (Deminor).

Beleggers die zich willen scharen bij de rechtszaak voor misleidende communicatie van Deminor tegen Fortis , kunnen dat nog tot 15 september. Dat meldt het advieskantoor in een persbericht.

Deminor, het bekende advieskantoor dat aandeelhouders bijstaat, is al jaren actief in het Fortis-dossier. Het spande onder meer begin 2010 voor de rechtbank van koophandel van Brussel een proces aan tegen Ageas, het vroegere Fortis, om een vergoeding te krijgen voor de verliezen als gevolg van beweerde misleidende informatie tijdens de periode tussen mei 2007 en begin oktober 2008.

In die zaak viseert het ondertussen ook Fortis Bank (nu BNP Paribas Fortis) en Merrill Lynch voor hun rol in de kapitaalverhoging van Fortis in oktober 2007. Volgens Deminor hebben beide banken hun verplichtingen geschonden omdat de informatie in de uitgifteprospectus misleidend was. Met name kregen de beleggers een verkeerd beeld van de blootstelling van Fortis aan Amerikaanse subprimehypotheken. Die was veel groter dan gedacht.

De groep investeerders rond Deminor bestaat uit ongeveer 4.900 particulieren en ruim 450 institutionele partijen, die ongeveer 8 procent van het kapitaal van Fortis (eind oktober 2007) vertegenwoordigen. Maar die groep wordt met de heropening van de inschrijvingen wellicht nog groter.

'Wij hebben veel aanvragen gekregen van beleggers die zich bij deze groep willen scharen', zegt Deminor-partner Charles Demoulin. Het advieskantoor heeft geen exact percentage voor ogen. 'We doen niet aan symboliek', zegt hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud