Deutsche Bank België schrapt 40 jobs

Deutsche Bank België zag deze week nog zijn topman Alain Moreau opstappen en zegt nu 40 jobs te schrappen. ©REUTERS

De lage rente en de snelle digitalisering zetten de Belgische tak van Deutsche Bank ertoe aan om in zijn personeelsbestand te snijden.

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad kondigde de directie van Deutsche Bank België aan dat de groep het tegen eind 2020 met een veertigtal mensen minder wil doen. Vandaag telt Deutsche Bank België nog 633 werknemers. Welke jobs er precies verdwijnen, is niet bekendgemaakt. 

De Duitse moedergroep gaat al een tijd gebukt onder een loodzware mix van schandalen, een aanhoudende malaise in de zakenbankpoot en historisch lage rentestanden. Afgelopen zomer lanceerde Deutsche Bank  nog een radicale herstructurering waarbij wereldwijd 18.000 banen moeten verdwijnen. Toen viel in Brussel te horen dat de Belgische tak niet in het vizier kwam. 

CEO-wissel

Ook bij de ingreep die vrijdag is bekendgemaakt, wordt niet verwezen naar die grote reorganisatie. Volgens het management wordt er momenteel volop gewerkt aan de structuur van de groep, die meer wendbaar moet worden gemaakt om sneller te kunnen inspelen op nieuwe trends. 

Donderdag raakte bekend dat CEO Alain Moreau Deutsche Bank België na tien jaar verlaat. Hij wordt opgevolgd door Olivier Delfosse, die al sinds 2005 deel uitmaakt van het directiecomité. Of Moreau's vertrek eveneens deel uitmaakt van de reorganisatie-oefening die nu bij Deutsche Bank België aan de gang is, is niet duidelijk. Moreau wilde geen commentaar geven over de redenen van zijn vertrek. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud