Deutsche Bank België schrapt gratis rekening

©istock

Het basispakket voor bankieren (rekeningen en kaarten) is bij Deutsche Bank België niet langer gratis. De bank rekent voortaan 32 euro per jaar aan. Actieve klanten worden niet getroffen.

'Nul euro voor zicht- en spaarrekeningen, inclusief online banking, bank- en kredietkaart', was jarenlang de slogan van DB M@x, het basispakket voor dagelijks bankieren bij Deutsche Bank België. Aan dat gratisbeleid komt een einde. De bank plakt er nu een standaardprijs van 8 euro per trimester, 32 euro per jaar, op.

'Als bedrijf willen we de juiste tarieven plakken op de diensten die we aanbieden', zegt woordvoerder Jean-Michel Segers.

Nieuwe voorwaarden

Vooral sporadische of niet-actieve klanten zullen de tariefverhoging voelen. De actieve klanten kunnen de prijs van hun pakket met enkele transacties weer naar 0 doen dalen. Concreet vraagt de bank minstens 1 investering per trimester. 'Dat hoeft helemaal geen grote belegging te zijn. Het kan ook om 100 euro gaan', zegt Segers.

We roepen elke bank op om minstens één gratis rekening in haar aanbod op te nemen.
Test-Aankoop

Ook wie meer dan 10.000 euro bij Deutsche Bank geplaatst heeft, kan blijven rekenen op het gratis basispakket, net als de jongste klanten (tot 25 jaar).

Deutsche Bank België schat dat de 'grote meerderheid' van de circa 300.000 klanten weinig of niets van de tariefverhoging gaat merken. 

Argenta en Keytrade

Met de prijsverhoging volgt Deutsche Bank de trend in de banksector om de tarieven van de bankdiensten op te trekken. Zo is sinds dit jaar de Lion Account van ING niet meer gratis. 'De tariefwijzigingen stapelen zich op, met opnieuw een forse verhoging van het aantal kosten', zegt Test-Aankoop, die de prijswijziging bij Deutsche Bank onder de aandacht bracht. De consumentenorganisatie roept elke bank op om minstens één gratis rekening in haar aanbod op te nemen.

Naast enkele internetrekeningen en nicheaanbiedingen, blijven er volgens Test-Aankoop slechts twee gratis rekeningen over: Keytrade KeyPack en de Argenta Girorekening.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud