Advertentie

Deutsche Bank schrapt duizenden banen

Christian Sewing, de CEO van Deutsche Bank. ©AFP

Om kosten te besparen schrapt de grootste Duitse bank een kwart van haar tradingjobs.

Deutsche Bank gaat haar kosten nog verder naar omlaag brengen. De Duitse bank zet zoals verwacht een aanzienlijk deel van haar personeel buiten. In een verklaring sprak Deutsche Bank van een verlaging van het personeelsbestand van de huidige 97.000 medewerkers naar een aantal dat 'behoorlijk minder' dan 90.000 zal zijn.

De banen verdwijnen vooral bij de handelsactiviteiten van de grootste bank van Duitsland. Daar moet een kwart van het personeel vrezen voor zijn positie. Deutsche Bank wil de aangepaste kosten verlagen tot 22 miljard euro in 2019. Dat is 1 miljard minder dan dit jaar.

De aankondiging komt voor de algemene vergadering die Deutsche Bank donderdag houdt. Aandeelhouders, die de koers van Deutsche Bank dit jaar al met ruim 30 procent zagen dalen, hebben het stilaan gehad met het brokkenparcours.

Vederlichte kapitaalbuffers

Het veelgeplaagde Deutsche Bank, die al jaren onder vuur ligt om haar vederlichte kapitaalbuffers, maakte onlangs bar slechte kwartaalcijfers bekend. In de eerste drie maanden van dit jaar verschrompelde de nettowinst met 79 procent, van 575 naar 120 miljoen euro. Dat was veel slechter dan verwacht. De analistenconsensus lag op 379 miljoen euro. De netto-inkomsten daalden met 5 procent naar 6,98 miljard euro. Analisten hadden een lichte daling tot 7,27 miljard euro verwacht. 

Daarom kondigde het financiële concern eerder al aan dat het weer meer op Europese klanten wil focussen. De aanwezigheid in Azië en de Verenigde Staten wordt teruggeschroefd.

Het is de eerste keer dat de onlangs aangetreden CEO Christian Sewing een banenreductie aankondigt. Zijn voorganger John Cryan voorzag in 2015 in een banenreductie met 9.000 tegen 2020. Uiteindelijk verdwenen onder zijn bewind circa 1.500 arbeidsplaatsen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud