Deutsche Bank viert verjaardag op sneakers

Deutsche Bank vroeg Adidas een bankiersversie te maken van zijn legendarische 'Stan Smith'-sneakers. ©Shutterstock

Om haar 150ste verjaardag te vieren heeft Deutsche Bank de sportgigant Adidas gevraagd kraakwitte sneakers met het logo van de bankreus te ontwerpen. Om die te mogen dragen moeten de personeelsleden 80 euro op tafel leggen.

Deutsche Bank liet bij Adidas ongeveer 3.000 'Stan Smith'-sneakers maken waarin het logo en de kenmerkende kleuren van de bank verwerkt zitten. Ongeveer alle schoenen zijn uitverkocht, alleen van maat 40 blijven er nog enkele paren over, meldt het vakblad Financial News. 

Dat een bank uitpakt met sneakers of andere goodies is niets nieuw. De Duitse verzekeringsgigant Allianz pakte eerder al uit met 'Stan Smiths' waarop het logo van de groep geprint staat. 

Maar dat Deutsche Bank hier uitgerekend nu mee op de proppen komt, is opmerkelijk. Niet alleen is er de coronacrisis, de grootste bank van Duitsland zit al jaren in slechte papieren en moet haar 150ste verjaardag in mineur vieren. Vorig jaar voerde de groep al een grote herstructurering door, en ook de mensen die aan boord bleven moesten vaak inleveren. Dat gaat van reisbeperkingen tot het afschaffen van gratis fruitmanden op kantoor. Daarom worden de sneakers niet als een verjaardagsgeschenk aangeboden aan het personeel, maar voor 80 euro verkocht, zegt een woordvoerder.

Dat Deutsche Bank bij Adidas uitkwam om de verjaardagsschoenen te maken, is geen toeval. De Duitse sportgigant is al jaren een trouwe klant van de bank, weet Financial News. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud