‘Deutsche Bank werkt aan plan B voor als fusie met Commerzbank faalt'

©REUTERS

Deutsche Bank werkt aan een alternatief plan voor als de fusiegesprekken met Commerzbank mislukken.

Enkele grote aandeelhouders willen dat de bank andere opties onderzoekt nu steeds meer obstakels opduiken voor de creatie van een Duitse bankgigant. Een terugkeer naar de oude plannen is geen optie voor Deutsche Bank, want dat zou niet volstaan om de rendabiliteit duurzaam op te krikken, klinkt het bij bronnen.

Christian Sewing, de CEO van Deutsche Bank, zou twee basisscenario's hebben: een kleine strategiewijziging met vooral extra besparingen in de investeringsbank, of een meer omvangrijke herstructurering.

Weerstand

Deutsche Bank en Commerzbank spreken al bijna vijf weken over een fusie zonder dat een akkoord in zicht is. Intussen groeit de weerstand tegen de plannen. De vakbonden vrezen het verlies van tienduizenden banen.

De vakbonden vrezen het verlies van tienduizenden banen.

Duitse politieke kringen plaatsen ook steeds meer vraagtekens bij de geplande mastodont. Ook in de banken zelf is men zich bewust van de vele obstakels. Intussen liet de Nederlandse bank ING verstaan dat ze interesse heeft in Commerzbank.

Deutsche Bank publiceert op 26 april resultaten voor het eerste kwartaal. Mogelijk geeft de bank dan een update over de stand van zaken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud