Dexia verhuist naar de Bastion Tower

Dexia verhuist in het najaar naar de Bastion Tower

De scheiding tussen Dexia en ex-dochter Belfius wordt verder voltrokken. De restbank verhuist van de toren die eigendom is van Belfius naar de Bastion Tower.

De verhuizing naar de Bastion Tower aan de Naamse Poort in de hoofdstad, gepland voor het najaar, is vooral symbolisch belangrijk. Dexia neemt daarmee fysiek afstand van de vroegere Dexia Bank, die in oktober genationaliseerd werd en intussen de naam Belfius kreeg.

Niet alleen zit de Belgisch-Franse groep nu in de Rogier Tower (ex-Dexia Tower) aan het Noordstation die eigendom is van Belfius. De grootbank betrekt zelf ook heel wat verdiepingen in de Rogier Tower en heeft op een boogscheut van het Rogierplein haar eigen hoofdkwartier.

In de Rogier Tower bezet Dexia, dat intussen ook van logo wisselde, zes en een halve verdieping. In de Bastion Tower worden er dat slechts twee. De restbank is dan ook in haar personeel sterk aan het afslanken, omdat ook de activiteiten worden afgebouwd als gevolg van de ontmanteling. Terwijl er tot voor kort voor Dexia in Brussel nog zo’n 360 mensen aan de slag waren, worden er dat op de nieuwe locatie volgens woordvoerster Ulrike Pommée slechts zo’n 70.

De Bastion Tower uit 1965 is met zijn 90 meter een van de hoogste gebouwen van het land. Welke tarieven Dexia er betaalt, is niet bekend. Maar de kans is groot dat de noodlijdende groep er goedkoper af is.

Door de verhuizing kan Belfius de andere huurders van de Rogier Tower, vooral eigen mensen, samenbrengen op de eerste 21 verdiepingen. Voor de rest worden dan andere gebruikers gezocht, waarschijnlijk van de Vlaamse overheid.

De stoelendans doet sterk denken aan de ontmanteling van Fortis. De holding, intussen Ageas, had haar hoofdkwartier aan de Koningsstraat in een historisch pand dat eigendom is van haar gewezen bankdochter BNP Paribas Fortis (ex-Fortis Bank). Het uit elkaar vallen van Fortis deed Ageas ook elders in Brussel een onderkomen zoeken. BNP Paribas Fortis heeft overigens een bankkantoor in de voet van de... Bastion Tower. Of hoe Dexia toch nog een beetje verbonden blijft met het Belgische bankwezen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud