Diego du Monceau wordt voorzitter ING België

Diego du Monceau is al sinds 1993 bestuurder bij ING België, en wordt er nu voorzitter.

Nu voorzitter Eric Boyer de bank vroeger dan gepland verlaat, kiest ING België voor oudgediende Diego du Monceau als opvolger. Al is de kans groot dat de vierde grootste bank van het land volgend jaar opnieuw op zoek moet naar een voorzitter.

De wissel van de wacht komt er nadat voorzitter Eric Boyer de la Giroday midden maart had aangekondigd ING België om persoonlijke redenen te verlaten. Boyer, die al negen jaar voorzitter was, vertrekt vroeger dan gepland. Zijn mandaat liep eigenlijk tot 2023. De 67-jarige topbankier was al 36 jaar aan boord bij de bank, die voor de overname door ING als BBL door het leven ging. Boyer, die ook afzwaait als bestuurder bij de Nederlandse moedergroep, geldt als een van de mentoren van de huidige CEO van de bank, Erik Van Den Eynden.

GIB

Als opvolger voor De Boyer kiest ING België voor Diego du Monceau de Bergendal. Eveneens een oudgediende van de groep, want du Monceau zetelt al sinds 1993 in de raad van bestuur. De discrete graaf wordt vaak omschreven als een ‘old school’ bankier, die zijn carrière begon bij instituten zoals Merrill Lynch en Swiss Bank. Maar hij kwam vooral in de jaren 90 in de spotlights als topman van GIB, de distributiereus boven de GB-supermarkten.

Via zijn echtgenote Evelyn du Monceau heeft de nieuwe voorzitter dan weer hechte banden met de familie Janssen, de familie achter de farmagigant UCB. Evelyn du Monceau is voorzitster van UCB.

We moeten vooral luisteren naar de noden van onze klanten.
Diego du Monceau
Voorzitter raad van bestuur ING België

Du Monceau krijgt meteen de taak ING België zo goed mogelijk door de coronacrisis te loodsen. ‘Dat wordt inderdaad de prioriteit nummer één,’ zegt de bankier. ‘Onze groep is zeer solide om deze uitdagingen aan te kunnen en dat moet zo blijven. We moeten vooral luisteren naar de noden van onze klanten. Of dat nu zelfstandigen zijn, grote of middelgrote bedrijven, of particulieren. Daarnaast blijven we natuurlijk het vijf jaar geleden gelanceerde transformatieplan uitrollen dat de bank digitaler en flexibeler moet maken. En als voorzitter moet ik ook een belangrijk klankbord zijn voor de CEO van de groep.’

Van Gerven

De vraag is wel hoelang du Monceau voorzitter van ING België blijft. Omdat zijn bestuursmandaat, dat dit jaar afliep, slechts met een jaar wordt verlengd, moet ING België binnen twaalf maanden opnieuw een voorzitter aanduiden. Of dan opnieuw voor de 71-jarige Du Monceau wordt gekozen, valt af te wachten.

Intussen breidt ING België zijn raad van bestuur verder uit. De bank bevestigt de komst van de voormalige Bpost-topman Koen Van Gerven. Daarnaast versterken ook Anne-Sophie Castelnau en Justyna Kesler, twee oudgedienden van de ING Group, de raad van bestuur. Daarmee is die gelijk verdeeld tussen mannen en vrouwen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud