Advertentie

Digitale topman vertrekt bij Belfius

Geert Van Mol was sinds 2015 chief digital officer bij Belfius. ©doc

Digitaal directeur Geert Van Mol verlaat Belfius aan de vooravond van de lancering van Banx, het ambitieuze project waarvoor de staatsbank samenwerkt met de telecomgroep Proximus. Van Mols functie wordt afgeschaft, valt te horen.

Van Mol, die sinds eind de jaren 90 aan de slag was bij Belfius en diens voorlopers, stond als chief digital officer sinds 2015 mee aan het roer bij de digitale transformatie van de bank.

Als hoofd digitaal bankieren zat Van Mol mee aan de tekentafel van Belfius' app, die deze week door het consultancybureau Sia werd uitgeroepen tot 's werelds tweede beste bankapp, na die van landgenoot KBC. Drie jaar geleden werd hij uitgeroepen tot Belgiës eerste 'chief digital officer of the year'.

Van Mol zat ook mee aan de knoppen bij Re=Bel, de nieuwe onlinebeleggingsapp die Belfius deze zomer lanceerde, en bij Banx, het mobielebankenproject dat samen met het telecombedrijf Proximus is uitgewerkt. Omdat Belfius en Proximus op het punt staan Banx begin oktober te lanceren, is de timing van Van Mols exit op zijn minst opmerkelijk te noemen.

'Gevolg van strategische beslissing'

Bij Belfius valt te horen dat het vertrek van de digitale topman het gevolg is van een strategische beslissing. 'De functie van chief digital officer werd een paar jaar geleden in het leven geroepen omdat de bank een voortrekker nodig had in digitale transformatie.'

'Maar intussen wordt in alle gelederen van de bank digitaal gedacht. Het directiecomité heeft beslist dat voortaan in de verschillende metiers van de bank zelf wordt beslist over digitale projecten, en dat dat niet meer op afzonderlijk niveau gebeurt. Daarom wordt de functie van chief digital officer afgeschaft.'

Van Mol wilde geen verdere toelichting geven bij zijn vertrek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud