DSK wordt bankier

DSK in mei op het Festival van Cannes - Foto Photo News ©Photo News

Dominique Strauss-Kahn, voormalig topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), komt aan het hoofd te staan van de Luxemburgse financiële instelling Anatevka. Die verandert prompt haar naam in Leyne, Strauss-Kahn & Partners (LSK).

De Luxemburgse bank is gespecialiseerd in risicokapitaal, verzekeringen en financiële bemiddeling. Sinds maart is het bedrijf beursgenoteerd. De huidige beurswaarde bedraagt 50,24 miljoen euro.

Op 18 oktober wordt de vroegere Franse minister officieel aangesteld tijdens een algemene vergadering. Vanaf dan is DSK voorzitter van de raad van bestuur van LSK.

'Dankzij zijn visie en zijn unieke expertise kunnen we onze zakenbank verder ontwikkelen, waarbij de focus zal liggen op internationaal ondernemerschap', zegt oprichter Thierry Leyne in een persbericht. Deze tak van de bank zal zich bezighouden met raadgeving aan staten, instellingen en ondernemingen die hun internationaal strategie, financiering, schuldherschikking en de overneming van ondernemingen verder willen ontwikkelen. De bank is actief in België, Luxemburg, Monaco, Israël, Zwitserland en Roemenië.

DSK stapte in 2011 op als IMF-topman na een beschuldiging van verkrachting. Momenteel hangt hem een nieuwe rechtszaak boven het hoofd in Frankrijk. Hij wordt beschuldigd van pooierschap.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud