Advertentie

Duits gerecht wil info over vroegere Fortis-klanten

De Duitse onderzoekers willen informatie over klanten van het Fortis-deel dat intussen is opgegaan in ABN AMRO. ©Bloomberg

In een grootschalig onderzoek naar dividendfraude willen Duitse speurders meer informatie over klanten van vroegere Fortis-filialen die nu in handen zijn van het Nederlandse ABN AMRO.

De Nederlandse bankgroep heeft al laten weten dat ze zal meewerken aan het Duitse onderzoek naar de CumExfraude. Via die techniek proberen fraudeurs onterecht de roerende voorheffing terug te vorderen op de dividenden die hen werden uitgekeerd.

Vorige herfst bracht De Tijd samen met andere media al aan het licht dat de Belgische schatkist zo'n 200 miljoen euro verloor via CumExfraude. In Duitsland zou de factuur opgelopen zijn tot meer dan 7 miljard euro. 

Trader

In het onderzoek naar dat gesjoemel vielen eerder deze week 180 speurders en medewerkers van de belastingdienst meerdere woningen binnen. Een van de verdachten zou een trader zijn die tussen 2007 en 2010 de Duitse schatkist voor bijna 43 miljoen euro had getild, meldt de krant Handelsblatt.

7 miljard
Duitsland
Dividendfraude zou de Duitse schatkist meer dan 7 miljard euro hebben gekost.

Tegelijk richten de speurders hun pijlen op twee financiĆ«le instellingen die betrokken zouden zijn geweest bij de fraude. Een daarvan is het deel van Fortis dat intussen is opgegaan in de Nederlandse bankgroep ABN AMRO. De onderzoekers willen informatie over de klanten van die voormalige tak van Fortis en haar dochterbedrijven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud