Duitse mobiele bank N26 telt 100.000 klanten in België

Valentin Stalf lanceerde vijf jaar geleden de mobiele bank N26. ©BELGAIMAGE

Drie jaar na haar komst naar België heeft de Duitse mobiele bank N26 bijna 100.000 klanten in ons land.

Daarmee heeft de Berlijnse bankenbestormer naar eigen zeggen een kwantumsprong gemaakt in België. Volgens de groep is het aantal klanten vorig jaar met liefst 200 procent gestegen in ons land, wat wil zeggen dat de groep eind 2018 zo'n 33.000 klanten telde. Opmerkelijk, ook in Nederland zegt N26 zo'n 100.000 klanten te hebben gestrikt.

5 miljoen
Klanten
Wereldwijd telt N26 meer dan 5 miljoen klanten.

Wereldwijd rondde N26 de kaap van 5 miljoen gebruikers. België is dus een vrij kleine markt in vergelijking met het totale aantal gebruikers van N26, dat dit jaar voor het eerst ook de Amerikaanse markt betrad.  

Peter Thiel

De groep, die Paypal-oprichter Peter Thiel aan boord heeft als aandeelhouder, groeit als kool en haalt in een rotvaart verse cash op om nog meer terrein te winnen. Na een nieuwe kapitaalinjectie, afgelopen zomer, werd N26 gewaardeerd op 3,5 miljard euro.

3,5 miljard
Waardering
N26 werd afgelopen zomer gewaardeerd op 3,5 miljard euro.

Maar de hipsterbank, die zich graag profileert als de plaaggeest van de klassieke spelers, lijdt ook aan dezelfde kwalen als de traditionele banken. Vorige lente verplichtte de Duitse financieeltoezichthouder N26 nog zijn bedrijfsstructuur en interne controles grondig aan te passen. Daarnaast had de groep geregeld af te rekenen met kritiek over een slechte klantenservice. 

N26 is niet de enige neobank die marktaandeel wil afsnoepen van de klassieke banken door snellere en gebruiksvriendelijker mobiele diensten aan te bieden. Andere spelers zijn onder andere het Britse Monzo en Revolut en het Nederlandse Bunq.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud