Advertentie
opmerkelijk

Ex-KBC-baas Duron moet Van Lanschot depanneren

Willy Duron. ©RV DOC

Omdat het Nederlandse financiële huis Van Lanschot Kempen maar geen nieuwe voorzitter vindt, houdt de 74-jarige Willy Duron twee jaar langer dan gepland de voorzittershamer vast.

Voormalig KBC-CEO Willy Duron is al twaalf jaar lid van de raad van bestuur bij Van Lanschot Kempen , waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. Het plan was dat hij zou afzwaaien op de algemene vergadering van 22 mei, maar er stelde zich een probleem. Na anderhalf jaar speuren heeft het beursgenoteerde bedrijf, bekend van de private bank Van Lanschot en het beurshuis Kempen, geen geschikte opvolger gevonden die beschikbaar is.

'Het proces om een geschikte kandidaat te vinden met de juiste ervaring en expertise blijkt uitdagend. We zijn tot de conclusie gekomen dat er meer tijd nodig is om een geschikte opvolger voor Willy Duron te vinden', zegt de raad van bestuur, die naar eigen zeggen nochtans tijdig met het wervings- en selectieproces begonnen is.

De raad van bestuur (raad van commissarissen heet dat in Nederland) stelt als noodoplossing voor de Belg nog eens voor twee jaar te herbenoemen. 'Dat biedt ruimte om een geschikte opvolger voor Willy Duron te selecteren', klinkt het. De vraag tot herbenoeming kwam vanuit de raad van bestuur. 'Willy Duron heeft daarop aangegeven dat hij daartoe bereid is.'

Van Lanschot Kempen, dat zich als 'gespecialiseerde onafhankelijke vermogensbeheerder' positioneert, is goed voor 67 miljard euro vermogen onder beheer (81 miljard euro inclusief andere klantenactiva) en boekte vorig jaar ruim 80 miljoen euro nettowinst. De private bank Van Lanschot is sinds 1991 ook in België actief.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud