Advertentie
Advertentie

Ex-topman ABN Amro omgekomen bij familiedrama

Oud-voorzitter Jan-Peter Schmittman van ABN Amro ©Nederlandse Freelancers

De Nederlandse politie heeft zaterdagavond bevestigd dat voormalig bestuurder Jan Peter Schmittmann (57) van ABN Amro, zijn vrouw (57) en hun dochter (22) om het leven zijn gekomen bij een familiedrama in hun huis in Laren. De andere dochter van het gezin was niet thuis, meldde de politie.

Een bekende van het gezin alarmeerde de politie zaterdagochtend. De politie vond de lichamen van het drietal en is sindsdien bezig met onderzoek naar de gebeurtenissen in de villa aan de Hoog Hoefloo

De voorlopige resultaten wijzen op een familiedrama.

Schmittmann werkte tussen 1983 en 2009 bij ABN Amro en werkte zich op tot bestuursvoorzitter in Nederland in 2003. Hij maakte mee dat ABN Amro werd opgekocht door het consortium van Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis. Hij mocht blijven, maar verloor alsnog zijn baan toen ABN Amro werd genationaliseerd.

Na de nationalisatie stapte Nederlands oud-minister van Financiën Wouter Bos naar de rechter om te voorkomen dat Schmittmann een vertrekpremie mee zou krijgen van 16 miljoen euro. ABN Amro wilde hem maximaal 2,4 miljoen euro meegeven. Uiteindelijk kreeg Schmittmann nog 8 miljoen euro mee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud