Extra KBC-aandelen voor Leysen en Bostoen

Thomas Leysen (foto: Thierry du Bois). ©Thierry du Bois

KBC-voorzitter Thomas Leysen en Agrobos, een vehikel van de Gentse familie Bostoen die KBC-bestuurder Alain Bostoen levert, hebben extra aandelen van de Vlaamse bank-verzekeraar gekocht. Bij Agrobos gaat het om een investering van bijna 1,5 miljoen euro.

Die injectie is goed voor 37.000 aandelen van KBC. Eerder in november verkocht Agrobos nog evenveel aandelen voor een iets hoger bedrag. Het is niet bekend waarom de vennootschap ze nu weer terugkoopt. 

De Bostoens zijn de familie achter de Gentse chemiegroep Christeyns. Eind vorig jaar, bij de kapitaalverhoging van KBC, kochten ze al voor 1,3 miljoen euro KBC-aandelen bij. Leysen deed dat toen ook met de familievennootschap Tradicor.

Nu koopt Thomas Leysen 6.000 aandelen voor bijna een kwart miljoen euro. Hij slaat ook nog eens 20.000 stuks in van holding KBC Ancora voor bijna een half miljoen euro.

De transacties gebeurden allemaal op 19 november. Dat is niet toevallig de dag nadat KBC Ancora en Cera hadden gemeld dat ze een pakket KBC-aandelen in de markt zetten om hun schulden af te bouwen.

Zowel de familie Leysen als Bostoen behoort tot de traditionele verankeraars van de financiële groep. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud