Familie Donck ietsje kleiner in KBC

©REUTERS

3D en Ibervest, twee investeringsvehikels van de familie Donck, verkochten enkele dagen geleden voor 5,45 miljoen euro aan KBC-aandelen. Ook andere insiders van de bank-verzekeraar staan de laatste weken aan de verkoopzijde.

3D verkocht eind vorige week een pakket van bijna 109.000 KBC-aandelen voor een bedrag van 4,93 miljoen euro. Dat komt overeen met een prijs van 45,43 euro per aandeel. Ibervest deed tegelijkertijd 11.166 stuks van de hand voor 0,51 miljoen euro of 45,78 euro per aandeel.

De twee vehikels van de familie Donck spelen in op de koershausse van KBC . Begin dit jaar bedroeg de koers 26 euro, nu is dat bijna 46 euro. 3D en Ibervest zitten allebei al geruime tijd in het kapitaal van KBC. De familie Donck is een van de familiale verankeraars van de financiëledienstengroep. Frank Donck is bestuurder bij KBC. Eind vorig jaar bezat 3D 2,8 miljoen aandelen (0,66% van KBC) en Ibervest 200.000 aandelen (0,05%).

3D maakt met de verkoop mogelijk middelen vrij voor een andere investering. De investeringsmaatschappij van de familie Donck bundelde onlangs de krachten met de kledingketen JBC om mee te bieden op de naai- en modeketen Veritas. 

3D is niet de enige KBC-insider die aandelen verkoopt. Ook bestuurder Jo Cornu (NMBS) verkocht onlangs twee kleine pakketjes aandelen. De familie Leysen deed 40.000 aandelen van de hand via haar holding Tradicor en kreeg daar 1,7 miljoen euro voor. Thomas Leysen is voorzitter van KBC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud