Frank Vranken aan de slag bij Zwitserse bankiersfamilie de Rothschild

Vranken wordt investeringsdirecteur bij de Belgische tak van Edmond de Rothshild. ©Kristof Vadino

Na zijn onverwacht afscheid bij privaatbank Puilaetco gaat Frank Vranken aan de slag als Chief Investment Officer in het Belgische bijkantoor van Edmond de Rothschild.

Frank Vranken gaat vanaf augustus aan de slag bij de Zwitserse vermogensbeheerder Edmond de Rothschild. Vranken wordt aangesteld als Chief Investment Officer van het Belgische bijkantoor aan de Louizalaan. Begin deze maand kondigde Vranken zijn vertrek aan als hoofdstrateeg bij Puilaetco Private Bank.

De vermogensbeheerder Edmond de Rothschild Group onstond uit de erfenis van de Zwitserse adellijke bankiersfamilie de Rothschild. Als lid van het Global Investment Committee van de private bank zal Vranken de beleggingsstrategie van de groep Edmond de Rothschild mee aansturen.

'Frank Vranken zal toezien op de ontwikkeling van de mandatenportefeuille van Edmond de Rothschild in België door de investeringsthema's en de langetermijnovertuigingen van de groep te integreren', zegt Stephane Wathier, CEO van Edmond de Rothschild in België. Eind 2020 kondigde Wathier nog aan een offensief in Vlaanderen te willen inzetten, onder meer met exclusieve uitjes voor klanten op de eigendommen van de beroemde familie. 

De Frans-Zwitserse privébank beheert een vermogen van 175 miljard Zwitserse frank (160 miljard euro). Het stelde zich vorige maand tot doel het beheerd vermogen in de komende vijf jaar te verdubbelen, voornamelijk via overnames in de sector. De familie de Rothschild is ook bekend om zijn grand-cruwijnen.

Vranken trad in 2013 in dienst bij Puilaetco Private Bank na 13 jaar bij Fortis en BNP Paribas Fortis te hebben gewerkt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud