Gerechtskosten Lehman opgelopen tot 1 miljard dollar - media

De kunstcollectie en decoratiestukken van Lehman Brothers gingen in september onder de hamer (Foto Photo News) ©Photo News

Voor de afwikkeling van het faillissement van Lehman Brothers is tot dusver al meer dan 1 miljard dollar betaald aan advocaten en andere juridische specialisten. Het is daarmee het duurste faillissement ooit.

Dat schrijft The Wall Street Journal maandag op zijn website. De kaap van 1 miljard dollar werd in oktober genomen. Die maand alleen al ging er 40,6 miljoen dollar aan allerlei vergoedingen naar advocatenkantoren, consultants en adviseurs. Sinds september 2008, toen het doek over Lehman viel, is er al 1,023 miljard dollar betaald.

Lehman was een zeer belangrijke tegenpartij voor derivaten en het is net het afwikkelen van deze contracten dat zoveel geld opslorpt, vertelde Lynn LoPucki, professor recht aan de University of California in Los Angeles aan de WSJ. 'Dit is duidelijk de duurste faillissementszaak in de geschiedenis.'

Van het faillissement van Lehman Brothers werden vooral het herstructureringsbedrijf Alvarez & Marsal en consultant Weil Gotshal & Manges beter. Zij streken tot dusver al respectievelijk 369,8 en 245,8 miljoen dollar op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud