Groei levert geen extra winst op bij ING België

©BELGA

Terwijl de Nederlandse bank ING beter dan verwacht presteerde tussen april en juni, zag de Belgische tak zijn winst licht terugvallen. De lage rente en minder commissies op beleggingen wogen op de cijfers.

Niet dat ING België, waarin ook de Luxemburgse activiteiten zijn opgenomen, slecht boerde in het tweede kwartaal. De groep verkocht 4 procent meer kredieten in die periode. Het grootste deel van die groei is afkomstig van leningen aan bedrijven. Maar net zoals dat bij andere banken het geval is, volstaan die hogere volumes niet om de impact van de lage rente te compenseren. De totale kredietportefeuille én de deposito’s overschreden elk de symbolische kaap van 100 miljard euro.

©Mediafin

De voorbije kwartalen kon de groep de lage rente-inkomsten counteren door meer commissies te puren uit de verkoop van beleggingsproducten. Maar in het voorbije kwartaal vielen de inkomsten uit die verkoop terug.

In het tweede kwartaal slonken de inkomsten met 8 procent tot 751 miljoen euro. Tegelijk moest de groep 12 miljoen extra kosten boeken die verbonden zijn aan de integratie van dochter Record Bank. Dat alles maakt dat ING België het tweede kwartaal af met een winst van 203 miljoen euro, 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Integratie Record Bank

Bijna twee jaar geleden kondigde ING België aan dat het ruim 3.000 banen en de merknaam Record Bank zou schrappen. De integratie van Record in het eigen kantoornetwerk is nu achter de rug. De volgende stap in de reorganisatie wordt het uitpuren van het productengamma en het aan elkaar koppelen van de IT-systemen van de Belgische en Nederlandse bankdivisies, geeft ING mee.

ING België gaf gisteren ook een update over het personeelsverloop sinds de bank aangekondigde reorganisatie. Al 1.107 werknemers hebben het bedrijf verlaten onder de cao die in april vorig jaar werd gesloten.

De Nederlandse moedergroep ING deed het beter dan verwacht met een ruim 4 procent hogere nettowinst van 1,43 miljard euro. Al was dat hogere cijfer vooral te danken aan het feit dat ING minder voorzieningen moest nemen voor niet of laattijdig terugbetaalde kredieten. Door de lage rente en de minder gunstige omstandigheden op de markten daalden de inkomsten op groepsniveau met 1,1 procent tot 4,48 miljard.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud