Groei voor BinckBank België

(Foto: Lieven Van Assche). ©Lieven Van Assche

Ondanks het moeilijke beursklimaat heeft online speler BinckBank in het derde kwartaal een groei opgetekend in ons land. Het aantal transacties ging wel achteruit. De hele Nederlandse groep zette betere cijfers neer dan verwacht.

BinckBank, naar eigen zeggen de grootste online beleggersbank van België, was op het einde van het derde kwartaal in ons land goed voor 57.063 beleggersrekeningen. Dat is een groei van 14 procent tegenover een jaar eerder. Ook het beheerde vermogen op Belgische rekeningen groeide sterk, met 19 procent tot 1,35 miljard euro. 

Het aantal transacties kende door het zwakke sentiment onder beleggers wel een fikse daling. Tegenover het derde kwartaal van 2011 was er in ons land een afname van 32 procent tot 189.486.

'Gezien BinckBank meer actieve beleggers tot klant heeft en is blijven groeien terwijl andere spelers in de markt negatievere resultaten rapporteren, heeft BinckBank op basis van het aantal transacties een groter marktaandeel kunnen verwerven en haar marktleiderschap in België kunnen versterken', meldt de bank.

Voor de beursgenoteerde groep BinckBank zijn de resultaten gemengd. Omzet, winst en aantal transacties zakten, maar er kwamen meer nieuwe klanten bij. De resultaten waren wel beter dan verwacht. Zo kwam de nettowinst uit op 4,4 miljoen euro, waar de markt was uitgegaan van 3,2 miljoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud