Groen licht voor besparingsplan Belfius

(Foto: Belga)

De raad van bestuur van Belfius heeft dinsdagnamiddag het licht op groen gezet voor het besparingsplan voor de bank. Dat zegt woordvoerster Moniek Delvou. De besparingen zullen gepaard gaan met banenverlies.

'In het businessplan dat we ingediend hebben bij de Europese Commissie staat een aanzet tot serieuze besparingen. Die zijn intussen herzien en geüpdatet als gevolg van de huidige marktomstandigheden', aldus Delvou.

Volgens de woordvoerster is het besparingsplan dinsdag voorgelegd aan de raad van bestuur van de bank en goedgekeurd. 'Het zal nu worden besproken met de sociale partners en het is materie voor onderhandelingen die worden opgestart na de herfstvakantie.'

Delvou wil niet ingaan op de inhoud van het plan, maar de leiding van Belfius maakte eerder al duidelijk dat er zal worden gesneden in de werkgelegenheid. Het is echter nog altijd niet duidelijk hoeveel banen op de tocht staan. De Standaard schoof dinsdag het cijfer 'ongeveer 900' naar voren. Bij Belfius werken een kleine 6.000 mensen.

De bank moet besparen om zo meer winst te kunnen boeken en op die manier dan weer haar kapitaalbuffers te versterken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud