Grootbanken schrappen bonussen voor valutatraders

Een kantoor van Royal Bank of Scotland in het Schotse Edinburgh. Valutatraders moeten er naar verluidt wachten op hun bonus tot na het onderzoek naar mogelijke wisselkoersmanipulatie - Foto Photo News ©Photo News

Grootbanken Barclays, Citigroup en Royal Bank of Scotland hebben de bonussen voor hun valutahandelaren bevroren in afwachting van de uitkomst van verschillende onderzoeken naar vermeende wisselkoersmanipulaties. Dat meldt de FT.

Het gaat om bonuspakketten in cash en aandelen die bestemd zijn voor alle valutateams, en niet enkel van de handelaren die ervan verdacht worden dat ze deelgenomen hebben aan grootschalige wisselkoersmanipulaties, melden de bronnen van de FT.

Het is niet duidelijk om welk bedrag het gaat, maar de tophandelaren kunnen jaarlijks tot 2 miljoen dollar ontvangen. De banken zelf willen niet reageren op het nieuws. Bij Royal Bank of Scotland klinkt enkel dat 'beloningen bevroren zijn wanneer onderzoeken lopen tot alle feiten duidelijk zijn'. 'Dit is een normale praktijk en loopt niet vooruit op de uitkomst van het onderzoek', aldus nog de woordvoerster.

Het schandaal rond vermeende manipulatie van wisselkoersen is een snel uitdeinende olievlek in de financiële sector, maar ook daarbuiten. Vorige week werd zelfs het Britse oliebedrijf BP genoemd. Ook de Bank of England raakte in opspraak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud