opmerkelijk

Grote banken keren Wall Street de rug toe

Technologie maakt een fysieke aanwezigheid nabij Wall Street overbodig. Deutsche Bank is de laatste grootbank in een lange rij die Wall Street verlaat. ©BELGAIMAGE

Deutsche Bank is de nieuwste grote instelling in een lange rij die het financiële district van Manhattan achter zich laat.

De Duitse bankgroep heeft haar medewerkers laten weten dat ze haar kantoren op Wall Street 60 gaat verlaten en in 2021 gaat verhuizen naar Columbus Circle, net onder Central Park. De oppervlakte van de nieuwe kantoren zal kleiner zijn: 102.200 m² in plaats van 150.000 m².

Deutsche Bank trok in 2001 in op Wall Street. Het kocht toen een gebouw van sectorgenoot JPMorgan. Zes jaar later werd het gebouw doorverkocht voor 1,2 miljard dollar. De deal voorzag dat Deutsche Bank de kantoren nog 15 jaar zou huren.

Vroeger hadden alle grote banken kantoren op wandelafstand van de New Yorkse beurs (NYSE), op het nummer 11 in Wall Street. Dankzij technologie is die nabijheid echter niet meer nodig. Tal van andere banken gingen Deutsche voor. Enkel Goldman Sachs (op West Street) en Citigroup (op Greenwich Street in de wijk Tribeca) liggen op minder dan een half uur stappen van het hart van Wall Street.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud