Grote beleggers in de rij voor Belfius-papier

©Belgaimage

Belfius haalde met sprekend gemak 500 miljoen euro op via de verkoop van schuldeffecten aan institutionele beleggers.

Daarmee versterkt de bank in overheidshanden haar kapitaalbuffers, enkele maanden voor de verwachte beursgang. 

Aan belangstelling geen gebrek. De bank zegt 'immense interesse in het verhaal van Belfius' te hebben vastgesteld tijdens een driedaagse roadshow in Londen, Parijs, Frankfurt, Nederland en Brussel.

Het orderboek voor de effecten groeide snel tot een bedrag boven 4 miljard euro, wat 8 keer meer was dan het geplande bedrag van de uitgifte.

Het gaat om Additional Tier 1-effecten (AT1), de meest achtergestelde vorm van schuldeffecten. Ze zijn eeuwigdurend, maar zijn vanaf 16 april 2025 vervroegd aflosbaar. De grote vraag van de internationale investeerdersgemeenschap liet Belfius toe om de coupon vast te leggen op het relatief lage niveau van 3,625 procent, of onder de psychologische kaap van 4 procent.

Britten 

De transactie werd onderschreven door meer dan 280 investeerders met een verschillend investeringsprofiel, zoals asset managers (59%) banken en private banken (15%), verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen (13%).

De investeerdersbasis is vooral gevestigd in het Verenigd Koninkrijk (43%).

Wegebbend wantrouwen

Ook de Duitse sectorgenoten Raiffeisen Bank International en IKB haalden de voorbije dagen met succes geld op via AT1-effecten. Dat wijst er volgens analisten op dat het wantrouwen voor Europese banken met een troebel verleden wegebt, tien jaar na de financiële crisis. Belfius ontstond uit het puin van Dexia.

'Dit resultaat bevestigt de erkenning van Belfius als een sterke en betrouwbare emittent door een brede investeerdersbasis', zegt Belfius.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud