Advertentie
Advertentie

Handvol kandidaten over voor Keytrade

©Photo News

Na een eerste selectie zijn er slechts een handvol kandidaten meer over voor de overname van Keytrade Bank. Degroof Petercam is er niet meer bij.

Begin september meldde De Tijd dat Crelan de zakenbank Lazard had gemandateerd om een koper te vinden voor de internetbank Keytrade. Op basis van de ingediende biedingen selecteerden ze een handvol kandidaten. Volgens onze informatie zitten onder meer ING, Crédit Mutuel Arkéa (Fortuneo) en Société Générale (Boursorama) bij de overgebleven partijen. Degroof Petercam was ook één van de gegadigden, maar is er niet meer bij.

De interesse van ING, Arkéa en Société Générale is niet zo verwonderlijk. Het Franse Crédit Mutuel Arkéa is in hetzelfde marktsegment als Keytrade actief met de onlinebank Fortuneo. Die heeft ook een Belgische vestiging, maar die is erg klein. Door samen te gaan met Keytrade kunnen de Fransen voldoende kritische massa bereiken.

Boursorama, een onderdeel van de Franse bankreus Société Générale, is net als Keytrade een onlinebank. Het is groot in Frankrijk en begaf zich eerder op de Spaanse en de Duitse markt. Maar in België is de bank nog niet aanwezig. Met Keytrade zou dat kunnen worden opgelost.

ING hecht dan weer veel belang aan digitale dienstverlening en technologische innovatie en dat verklaart mee de belangstelling voor Keytrade. ING België was eerder al op het overnamepad: begin september kocht de bank het Belgische digitale getrouwheidsplatform Qustomer.

Complete bank

Keytrade was oorpsronkelijk een handelsplatform voor beleggers, maar biedt ondertussen ook spaarboekjes, levensverzekeringen en onlinevermogensbeheer aan. De internetbank overschreed dit jaar de kaap van 200.000 klanten. Op de Belgische markt van de onlinebrokers is Keytrade qua aantal transacties de grootste speler na BinckBank, maar voor Bolero, de onlinebroker van KBC.

De internetbank van Crelan had eind vorig jaar 8,2 miljard euro onder beheer en boekte een bedrijfswinst van 20 miljoen euro. Ze is actief in België, Zwitserland en Luxemburg. Ze opende in 2012 ook een vestiging in Nederland, maar verliet die markt wegens de moordende concurrentie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud