Advertentie

'Hele ING-groep gaat op de schop'

Ralph Hamers, de CEO van ING Groep ©BELGAIMAGE

Ralph Hamers, de CEO van ING Groep, maakt maandag op de investeerdersdag een grote reorganisatie bekend. De bank gaat fors saneren, ook in thuisland Nederland.

Daarenboven verliezen ING-landen een deel van hun autonomie. Dat zeggen welingelichte bronnen aan Het Financieele Dagblad.

Hamers zou van ING  een centraler aangestuurde eenheid willen maken en processen verregaand harmoniseren, met als slagzin ‘One ING’. De aanpak van landen die ergens in uitblinken (Nederland en Spanje op het digitale vlak) geldt voortaan als de norm voor de rest van de organisatie.

Die vereenvoudiging levert niet alleen veel geld op, het maakt ook een verdere samenvoeging van onderdelen mogelijk. Op landenniveau is altijd veel weerstand geweest om autonomie en taken op te geven. Nu is het Hamers menens.

België

Er is kritisch gekeken in welke Europese landen ING wel en niet kan uitblinken. Buiten de thuislanden Nederland en België behoren Duitsland en Polen tot landen waar ING veel perspectief ziet. De Franse en Italiaanse divisies moeten zich bewijzen, terwijl er ernstige twijfels zijn over Turkije.

Er circuleren onheilspellende geruchten over ING België. Volgens sommige bronnen zouden zelfs tot 4.000 banen bedreigd zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud