Advertentie
Advertentie

Houden banken Alfacam in leven?

Alfacam-oprichter en -hoofdaandeelhouder Gabriel Fehervari. (foto: DL) ©Photo News

De banken beslissen vandaag of Alfacam failliet gaat of door een gerechtelijke mandataris zal worden verkocht. In dat laatste geval is de kans groot dat het televisiedienstenbedrijf in stukken zal worden verkocht.

Alfacam staakte vorige week de zoektocht naar een overnemer/redder. De gesprekken met het Indiase Hinduja en twee andere potentiële overnemers - een financiële en industriële partij - draaiden op niets uit.

Het bedrijf van Gabriel Fehervari moet vandaag hopen dat zijn banken de ultieme clementie tonen, nadat ze Alfacam al 15 maanden uitstel van uitbetaling hadden verleend.

Als de banken de internationale captatiespeler andermaal respijt gunnen, zal Alfacam vandaag nog bij de Antwerpse rechtbank van koophandel een verlenging vragen voor de bescherming tegen zijn schuldeiders. Onder de Wet Continuïteit Ondernemingen (WCO), deel drie. Die fase bepaalt dat het bedrijf wordt verkocht onder de begeleiding van een gerechtsmandataris.

WCO III laat, in tegenstelling tot de vorige fases, toe dat Alfacam in stukken wordt verkocht. De kans dat dat effectief gebeurt, is groot, want tot nog toe was het grote gebouwencomplex in Lint één van de struikelblokken voor de potentiële overnemers.

Als de banken het niet meer zien zitten om WCO III te ondersteunen, zal Alfacam de boeken moeten neerleggen. Het bedrijf stelt 120 mensen tewerk.

Op de Brusselse beurs blijft Alfacam geschorst. De handel in het aandeel zal pas hernemen als de banken én de rechter (eind deze week) het oordeel hebben geveld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud