HSBC-topman sluit nieuwe schokken niet uit

Stephen Green, voorzitter van HSBC.

Ook al lijkt er beterschap in zicht, volgens voorzitter Stephen Green van de Britse bankreus HSBC is de financiële crisis nog lang niet voorbij. Beleggers kunnen er best van uitgaan dat er zich nog altijd ernstige economische schokken kunnen voordoen in de toekomst, liet Green dinsdagavond verstaan tijdens een bankiersbijeenkomst in Londen.

Tijdens zijn toespraak op een conferentie van de British Banker's Association toonde Green, die ook priester is in de Anglicaanse kerk, zich opvallend mild over het feit dat overheden wereldwijd het toezicht op de financiële sector willen verstrakken. Tegelijkertijd waarschuwde Green er wel voor dat die striktere supervisie kan leiden tot meer complexiteit, bureacratie en minder flexibiliteit.

Vandaar dat de hervorming van die regelgeving globaal moet worden aangepakt, vindt de topman van HSBC, een van de weinige banken die de kredietcrisis overleefde. 'De crisis is nu al drie jaar aan de gang, en is nog lang niet ten einde. Er kunnen kunnen zich nog steeds ernstige schokken voordoen, van landen die een grote schuldenlast moeten torsen', citeert The Wall Street Journal Green.

Op de vraag of bankinstellingen op termijn in schaal moeten verkleinen, antwoordde Green ontwijkend - niet echt verrassend, aangezien HSBC zelf een van 's werelds grootste banken is. Het economische systeem heeft verschillende soorten bankmodellen nodig, liet Green verstaan.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud