Advertentie
Advertentie

Hypotheekwaakhond eist miljarden van Bank of America

(foto: AFP) ©AFP

De Amerikaanse federale toezichthouder op de hypotheekmarkt (FHFA) wil bij Bank of America een claim van 6 miljard dollar (4,3 miljard euro) neerleggen voor het verstrekken van misleidende informatie over hypotheekproducten. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

De krant bericht dat de hypotheekwaakhond de miljarden claimt namens de hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Internationale banken zouden door het verstrekken van misleidende informatie verantwoordelijk zijn voor een deel van de verliezen van Fannie Mae en Freddie Mac.

Enkele dagen geleden meldden bronnen dat de FHFA een schikking heeft getroffen met de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Die schikking komt eveneens voort uit de klacht van de FHFA dat grote banken Fannie Mae en Freddie Mac met miljardenverliezen zouden hebben opgezadeld door de handel in aan hypotheken gerelateerde financiële producten.

Ook staat JPMorgan Chase volgens niet bevestigde informatie op het punt om een schikking te treffen met het ministerie van Justitie van de VS. Voor een recordbedrag van 13 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud