Immobel haalt hoofdzetel ING binnen

ING Sint-Michielswarande ©BELGA

De beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Immobel haalt de site van de Sint-Michielswarande, een van de twee hoofdzetels van ING in België, binnen. Het wordt een van de belangrijkste herontwikkelingsprojecten van Brussel.

ING gaat door een nooit geziene afslankingsoperatie. In combinatie met de nieuwe manieren van werken heeft de financiële instelling hierdoor de komende jaren beduidend minder kantoorvastgoed nodig. Lange tijd was onduidelijk welke van haar twee hoofdzetels, de iconische zetel aan de Marnixlaan of die aan de Sint-Michielswarande, zou worden afgestoten.

Begin dit jaar ging ING op zoek naar een geïnteresseerde partij voor de herontwikkeling. Het gebouw, waar vandaag nog 4.000 werknemers aan de slag zijn, heeft geen toekomst meer als kantoorgebouw. De ligging is uitermate geschikt voor een herontwikkeling tot woningen. Het is de bedoeling dat ING de kantoren nog enkele jaren huurt van de nieuwe eigenaar. Dat moet het mogelijk maken ze geleidelijk te ontruimen. Dat geeft de koper ook de tijd het project voor te bereiden en de nodige vergunningen te verkrijgen.

De belangstelling voor de site was groot. Er waren oorspronkelijk een tiental kandidaten. Atenor, Immobel en CFE waren het langst in de running. Immobel werkt voor dit project samen met Besix. Besix wordt vandaag geleid door Rik Vandenberghe, tot voor kort de ceo van ING België.

De koers van Atenor  kende in de loop van de dag een opvallende koersdaling. Het viel kort voor 14.00 u met 9,5 procent terug. Het sloot uiteindelijk 6,05 procent lager af op 44,65 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud