ING België houdt voorzitter jaar langer aan boord

Diego du Monceau werd vorig jaar benoemd tot voorzitter van ING België, maar zetelt al sinds 1993 in de raad van bestuur.

ING België verlengt het voorzittersmandaat van Diego du Monceau, een discrete graaf die als een 'old school' banker' wordt omschreven, met een jaar.

Diego du Monceau, die dit jaar 72 wordt, kwam vorig jaar aan het hoofd van de raad van bestuur na het onverwachte vertrek van voorzitter Eric Boyer de la Giroday. Omdat Du Monceaus bestuurmandaat toen maar met een jaar werd verlengd, leek het erop dat ING België snel een nieuwe voorzitter zou aanduiden. Maar dat gebeurt voorlopig dus niet. De bank kondigde woensdag aan dat du Monceau zeker nog een jaar langer voorzitter blijft.

Du Monceau is een oudgediende van ING België. Hij zetelt al sinds 1993 in de raad van bestuur van de groep, toen nog de BBL. Du Monceau begon zijn carrière bij grote internationale spelers als Merrill Lynch en Swiss Bank. Hij kwam vooral in de jaren 90 in de kijker als topman van GIB, de distributiereus boven de GB-supermarkten.

Du Monceau heeft ook nauwe banden met de familie Janssen, die de farmagroep UCB controleert. Zijn echtgenote Evelyn du Monceau was jarenlang voorzitter van UCB, maar zet op de algemene aandeelhoudersvergadering volgende week een punt achter haar carrière bij de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud