ING België mikt op helft thuiswerk voor personeel

ING sloot vrijdag twee arbeidsovereenkomsten die thuiswerk en interne arbeidsmobiliteit moeten vergemakkelijken. ©Peter Hilz

De vierde grootste bank van het land heeft met de vakbonden een cao bereikt die het personeel de kans geeft de helft van de tijd thuis te werken eens de coronamaatregelen worden versoepeld. Een tweede overeenkomst moet medewerkers helpen makkelijker andere functies uit te voeren.

Door de coronamaatregelen van de overheid is thuiswerk vandaag sowieso de norm bij ING België, net als bij alle andere bedrijven in ons land. Maar de bank sloot vrijdag met de vakbonden een collectieve arbeidsovereenkomst die telewerken ook in postcoronatijden moet vergemakkelijken voor het personeel.

ING België wil het vanaf 1 mei mogelijk maken dat de 7.000 werknemers van de bank gemiddeld de helft van de tijd van thuis uit werken.

ING België wil het vanaf 1 mei mogelijk maken dat de 7.000 werknemers van de bank gemiddeld de helft van de tijd van thuis uit werken. Thuis betekent in dit geval vanuit de eigen woning, maar dat kan evengoed een andere locatie in Europa zijn. De bank trekt voor iedere werknemer ook een budget uit om zijn thuiskantoor uit te rusten met ergonomisch bureaumateriaal. Er werd ook een plan uitgewerkt waardoor het voor werknemers makkelijker moet worden meerdere vervoersmiddelen te combineren bij het woon-werkverkeer.

Arbeidsmobiliteit

Tegelijk sloot de groep ook een akkoord over arbeidsmobiliteit in de bank. De steeds snellere digitalisering maakt dat de bank nood heeft aan andere profielen, terwijl bepaalde functies dan weer aan belang inboeten. Werknemers van kantoren die werden gesloten, kregen andere jobs toegewezen, zoals klantenadvies via digitale kanalen of het screenen van klanten in het kader van de antiwitwaswetgeving.

Om het personeel beter te begeleiden is nu een werkkader overeengekomen. Tegelijk wil ING België ook een intern jobcenter lanceren dat medewerkers moet helpen nieuwe functies in de groep te vinden.

De twee arbeidsovereenkomsten werden goedgekeurd door de socialistische en christelijke vakbonden van de twee taalgroepen. De liberale vakbond stemde tegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud