ING België mist brexittrofee: traders verhuizen naar Amsterdam

De beslissing van ING is een tegenvaller voor de Belgische vestiging. ©REUTERS

De geplande verhuis van een deel van de Londense ING-tak naar Brussel gaat niet door. De traders verhuizen naar Amsterdam.

Een halfjaar geleden kon de Nederlandse bank ING uitpakken met goed nieuws voor de Belgische vestiging. Een team van 45 mensen zou door de brexit van Londen naar Brussel verhuizen. Maar dat plan gaat niet door wegens de coronacrisis.

Omdat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, moet een deel van de marktenzaalactiviteiten die gerelateerd zijn aan Europese financiële producten gerepatrieerd worden naar het vasteland.

Een halfjaar geleden koos ING ervoor een team van 30 handelaren en 15 ondersteunende functies naar de hoofdzetel in de Brusselse Marnixlaan te verhuizen. ING Financial Markets heeft daar al een dealingroom met 80 mensen.

Maar die beslissing wordt geannuleerd op basis van 'nieuwe inzichten', onder meer door de coronacrisis. 'De kosten van de verhuis naar Brussel blijken hoger uit te vallen en ook de operationele kosten zijn hoger', zegt woordvoerder Daan Wentholt.

Het Londense team zal naar Amsterdam verhuizen, waar ING Financial Markets al een afdeling heeft met 115 mensen.

De beslissing van ING is een tegenvaller voor de Belgische vestiging. De Belgische marktenzaal werd in 2016 en 2017 fors afgebouwd door een verhuis van activiteiten naar Londen. Een terugkeer van een deel van de Londense activiteiten had de Belgische activiteiten wat meer gewicht kunnen geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud